Cees Clement Cross dit jaar open NNK

SNEEK - De Cees Clement Cross in Sneek is dit jaar een Open Noord Nederlands Kampioenschap.

De inmiddels traditionele cross vindt plaats op zondag 8 december in het Rasterhoffpark in Sneek(nabij Hotel van der Valk). Deze veldloop draagt de naam van Cees Clement, de atleet die in 1963 op de 5 en de 10 kilometer de nationale titel greep en die gedurende 40 jaar trainer was bij atletiekvereniging Horror. De 79-jarige Clement zal bij dit evenement alle startschoten lossen en de prijzen uitreiken.

Het slotnummer is de 6000 meter voor dames en de 10 duizend meter voor heren om 14.45 uur. De winnaars van deze races ontvangen de Cees Clement wisselbokaal. Het evenement begint om 10.30 uur met een recreatieve trailrun over 3,7 – 7,4 of 11 kilometer. Vanaf 12.30 uur begint de wedstrijd voor de jongste jeugd.

Het laatste startschot zal om 14.45 uur klinken voor de dames en heren lange afstand. De cross vormt het decor voor het Open Noord Nederlands Kampioenschap. Alle atleten, ook diegenen die niet woonachtig zijn in Groningen, Friesland en Drenthe kunnen aanspraak maken op de Noordelijke titel. De wedstrijd is toegankelijk voor licentiehouders van de Atletiekunie en niet-licentiehouders.

Een groot aantal Noordelijke toppers heeft inmiddels deelname toegezegd. De winnaars van vorig jaar Janco Rijpstra uit Leeuwarden en de nu in Meppel wonende Fleur Baljet uit Oosthem komen sowieso naar Sneek om hun titel te verdedigen.

Voor meer informatie zie www.avhorror.nl bij de rubriek evenementen.