Lukas van der Sluis verslaat Marco van Basten

AMSTERDAM Squashteam De Stolp uit Sneek beleefde gisteravond een zware avond in het fraaie Frans Otten Stadion. De Amsterdammers kwamen met een sterke opstelling voor de dag en maakten het de Snekers moeilijk. Lukas van der Sluis wist wel niemand minder dan Marco van Basten te verslaan.

De Stolp bood goede tegenstand tegen de Amsterdamse Squash Racket Club, maar de balans sloeg bijna elke keer door in het voordeel van Amsterdam. Een feit dat dit onderstreept: zes van de veertien gespeelde games werden afgesloten met het minimale puntenverschil (maar liefst vier keer 12-10), waarvan er vijf werden gewonnen door de Amsterdammers.

Het was dus spannend, al wordt dat niet weerspiegeld in de einduitslag van 13-4. Vrolijke noot van de avond was de wedstrijd van Lukas van der Sluis tegen voetballegende Marco van Basten.

Imco Bakker speelde goed tegen een vergelijkbare tegenstander, maar op beslissende momenten was de tegenstander net iets scherper en pakte de 3-1 winst: 7-11, 12-10, 11-8, 12-10. Ronny Ouderkerken keek snel tegen een achterstand aan, die hij, ondanks zijn sterke herstel in een spannende pot, niet meer goedmaakte en zonder een game winst met 0-3 afsloot: 11-9, 11-9, 11-6. Ivar van Asten had het zwaar in zijn wedstrijd en trok in drie games aan het kortste eind: 11-8, 11-7, 12-10.

Lukas van der Sluis speelde de leukste wedstrijd. In vier games won de conditioneel sterkere Van der Sluis van Marco van Basten: 11-8, 4-11, 10-12, 8-11, wat iets te maken kan hebben met het leeftijdsverschil van 37 jaar. Dat squash een heel gezonde sport is, die goed is voor je spieren en gewrichten, wordt duidelijk uit het feit dat het 55-jarige sportfenomeen Van Basten al jaren bij Frans Otten Stadion ASRC speelt op een behoorlijk niveau.

In de wetenschap dat De Stolp door dit verlies daalt op de ranglijst gaat het team de tweede helft van de competitie in. Volgende week heeft het team vrijaf, zodat het zich kan richten op de tweede helft. De week daarna speelt Sneek op 6 december uit tegen Squash Almere.