Menhir over de honderd tegen Five Pack

SNEEK - De basketballers van ESBC Menhir hadden vrijdagavond een makkelijke avond. In de Sneker Sporthal werden de gasten van Five Pack uit Ureterp op een dikke nederlaag getrakteerd: 108-42.

Er waren bij de thuisclub eindelijk weer eens genoeg spelers om een wedstrijd te spelen. Menhir leed dit seizoen al twee maal een reglementaire nederlaag, omdat het geen team op de been kon brengen. Tegen Five Pack beschikte coach Arnold van der Meulen over zeven man. Drie daarvan waren overigens wel spelers uit het oudste jeugdteam van de vereniging. Daarvan maakte Jurre van der Meer zijn officiële debuut in een seniorenwedstrijd en hij deed dat met direct 12 punten prima.

Menhir startte sterk en had in Mats Haven de grote aanjager. Hij scoorde in het eerste kwart 14 van de 23 punten van de ploeg. Five Pack zette er slechts 8 punten tegenover. In het tweede kwart werd het verschil snel groter. De thuisclub scoorde in tien minuten maar liefst 38 keer en leidde bij rust dan ook comfortabel met 61-14.

In de rust wordt meestal een bepaald aantal te halen punten als doel gesteld en dat doel wordt niet vaak bereikt. Nu wilde Menhir alleen lekker blijven basketballen, maar ook dat lukte direct na rust nog niet. Five Pack had het betere van het spel en kwam terug tot 75-40. Toch was er geen reden tot zorg bij de Snekers. De marge was te groot om nog weg te geven.

In het slotkwart gaf de thuisploeg nog een keer vol gas. Ali Carti scoorde in deze fase 12 punten en was ook verantwoordelijk voor het honderdste punt, een score die Menhir al lange tijd niet meer bereikt had. Van de zeven spelers kwamen er zes tot scoren en die haalden allemaal de dubbele cijfers, weer een bewijs dat Menhir vooral als team goed speelt.

.