Mountainbike bostoertocht Gaasterland

OUDEMIRDUM - De bossen in Gaasterland in herfsttooi vormen zaterdag 23 november het decor voor de Mountainbike bostoertocht, die wederom door schaatsclub de "De Preamkeskouwers" georganiseerd wordt.

Voor deze eendaagse tocht is de route door "De Preamkeskouwers" , in samenspraak met Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en Natuur Monumenten, uitgezet over afstanden van 28 en 45 kilometer.

De route voert door het Fonteinbos, Nijemirdumerheide, Bremerwildernis en het Starnumanbos. De lange route sluit aan op de korte route die loopt richting Wyldemerk, Rijsterbos en eindigt ook weer in Oudemirdum. Voor sportieve fietsers een mooie afwisselende route met klimmetjes en prachtige uitzichten.

Langs de route zijn rustposten voor een krentenbol en een warm drankje. Al jaren is deze tocht een begrip in de zuidwesthoek, waar de leden van "De Preamkeskouwers" zich vrijwillig inzetten om ook deze editie weer tot een succes te maken.

De start en inschrijving is van 9.00 tot 10.00 uur bij multifunctioneel centrum ’t Klif in Oudermirdum, waar na afloop de fiets kan worden schoon gemaakt. Meer informatie www.depreamkeskouwers.nl of bel 0514603939.