Ook ODIN’59 te sterk voor ONS

SNEEK - ONS Sneek kreeg vanmiddag op eigen veld de achtste nederlaag te slikken. De zesde op rij. ODIN’59 was op het Zuidersportpark met 1-2 te sterk.

De thuisploeg die in het begin een aardige kans kreeg via Han van Dijk, hield dankzij doelman Justin van der Dam in de eerste helft de nul. De lange goalie had een paar knappe reddingen en geluk dat hij twee keer hulp kreeg van het aluminium. Aan de andere kant misten kopballen van Sam Crowther kracht en richting.

Ook in de tweede helft bleef de tot man van de wedstrijd uitgeroepen Van der Dam lang een sta-in-de-weg voor de makkelijker voetballende subtopper uit het Noord-Hollandse Heemskerk. Tot hij in de 70ste minuut kansloos was toen Jayson Halman via een op eigen helft begonnen rush snel op hem af kwam. Halman liep alles en iedereen eruit en had de macht om zijn imponerende sprint te bekronen met een doeltreffend schot: 0-1.

Drie minuten later was het 0-2 nadat Sietse Brandsma slim voor zijn man kroop en intikte bij de eerste paal. Nick Burger bracht het 8 minuten voor tijd de spanning nog even terug met zijn aansluitingstreffer. Hij schoot een vrije trap ineens binnen: 1-2. Daar bleef het bij.

ONS blijft laatste met nog steeds 3 punten, nu uit 11 duels. Daarboven staan Goes met 4 punten meer en DOVO en VVOG met 5 punten meer. ODIN is vierde op de ranglijst.