Neptunia haalt bakzeil in Zutphen

ZUTPHEN - De goede reeks van de waterpoloheren van Neptunia’24 is zaterdag in Zutphen doorbroken. Het vanuit de tweede divisie gedegradeerde IJsselmeeuwen wist de punten in eigen huis te houden: 11-7. in Nijverdal boog het damesteam van Neptunia met 9-3 voor Ravijn.

Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel ‘eerlijker’ geweest. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en gingen in score gelijk op. Het was Neptunia, waar het missen van kansen uiteindelijk als eerste resulteerde in het weggeven van doelpunten, waardoor de thuisploeg beetje bij beetje verder kon uitlopen.

Uiteindelijk ging ook IJsselmeeuwen voor diezelfde bijl, waardoor Neptunia de schade nog enigszins kon beperken.

In Nijverdal waren de teams aan elkaar gewaagd. Na periode 2 stond het 3-2 in het voordeel voor het Ravijn dat moeite had met de goede verdediging van de Sneker dames. Door een aantal breaks en overtredingen wist de thuisploeg uit te lopen en eindigde de wedstrijd in 9-3.

De waterpoloteams van Neptunia spelen zaterdag thuis. De mannen ontvangen Nunspeter evenknie om 18.30 uur. De dames nemen het in ‘It Rak’ om 19.45 op tegen BZC.

Doelpunten Neptunia’24 mannen: Sander van der Molen(3x), Rutger van Leeningen(2x), Burak Caglar en Rick Lunter(beiden 1x). Dames: Simone van der Zwan (2x) en Joni de Graaf (1x).