Elroy de Eerste nieuwe Prins Carnaval

SNEEK - Elroy van der Meer is de nieuwe Prins Carnaval in Sneek. Prins Elroy de Eerste werd zaterdagavond gepresenteerd bij de Sneker carnavalsvereniging.

De hofhouding van de nieuwe Prins bestaat uit hofdame Margriet Balk en de secondanten Haye van der Meeren en Martijn Ruis.

Prins Elroy de Eerste (39) is de kleinzoon van Piet van der Meeren, die in 1973 benoemd werd als Prins Peer 1e en daarmee de allereerste Stadsprins van Drabbelterp werd. De Prins der Oeletoeters wordt gekozen door de oud-Prinsen die rond juli in het geheim een nieuwe Prins kiezen. Tot afgelopen zaterdag tastten de nieuwsgierigen nog in het duister.

Ook het Jeugdhof kreeg een nieuwe Prins, Jurre de Eerste. Hij mag samen met Page Boudina en Secondant Thomas de scepter zwaaien bij het zeer actieve jeugdhof. Jurre wilde al heel lang Jeugdprins worden en hij is dan ook erg blij om nu dan eindelijk Jeugdprins te mogen zijn.

Carnavalsvereniging de Oeletoeters is blij met de nieuwe Prinsen en hun gevolg. Dit jonge enthousiaste team zal borg staan voor tal van activiteiten die de Oeletoeters organiseren bij scholen, verzorgingshuizen, het muziekfestival, de Carnavalsmis en de Carnavalsoptocht.