Autumn Leaves in Oosthem en Balk

OOSTHEM/BALK - Autumn Leaves: een gevarieerd klassieke muziek concert voor jong en oud wordt zaterdag 16 november om 20.00 uur uitgevoerd in de Johanneskerk in Oosthem en een dag later om 15.00 uur in de Ludgeruskerk in Balk.

Dit evenement vindt plaats onder leiding van topdirigent én tenor Marco Rypma. Solisten zijn Coloratuursopraan Carla Maffioletti en Rypma’s dochter Rixt Nynke en zoon Gerrrit Harmen. De Braziliaanse zangeres zong na het afronden van het Maastrichtse Conservatorium ruimschoots tien jaar bij André Rieu, als soliste.

Marco Rypma heeft zijn sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Hij zong bij de Nederlandse Reisopera en als solist op vele podia. Als koordirigent, zangcoach en tenor weet hij mensen te inspireren en te ontwikkelen tot hoogtepunten door hen beter te laten zingen. Het projectkoor dat speciaal voor dit concert is samengesteld, staat onder zijn bekwame leiding.

De muzikale begeleiding zal tijdens dit concert in handen zijn van pianist Maarten Smit uit Workum en het Amusementsorkest Andante uit Bolsward. Maarten Smit mag gerust een virtuoos genoemd worden. Zijn pianospel is zo nu en dan weergaloos en laat je adembenemend luisteren.

Het Amusementsorkest Andante, onder leiding van dirigent Arend Huisman, bestaat al ruim honderd jaar en heeft zo'n 30 enthousiaste en gepassioneerde musici. Het orkest staat in de wijde omgeving van Bolsward bekend om het gevarieerde repertoire van lichtklassieke en populaire muziek.

Rixt Nynke Rypma zingt al een aantal jaar als soliste bij verschillende orkesten en concerten. Haar krachtige maar fluwelen sopraanstem weet bezoekers tot grote hoogte mee te voeren. Gerrit Harmen Rypma, zal tijdens dit orkest ook als solist te beluisteren zijn. Hij is begonnen als sopraan in het jongenskoor, maar is zich nu aan het ontwikkelen als tenor.

Tickets voor dit muzikale spektakel zijn voor €15,00 in de voorverkoop verkrijgen via www.vanplan.nl of voor €17,50 aan de kassa. Echter raadt de organisatie aan de tickets online te bestellen om verzekerd te zijn van tickets.