Open dag Voedselbank Zuidwest

BALK - De 10 jaar bestaande Voedselbank Zuidwest Friesland houdt op zaterdag 19 oktober, tijdens de wereld-voedsel en armoededag, een open dag aan de Tjalke de Boerstrjittte 14 in Balk.

Wij nodigen iedereen uit om eens te komen kijken wat de voedselbank voor u kan doen of wat u voor de voedselbank kunt doen, laat Herman Bijlholt namens de Voedselbank Zuidwest weten.

Voedselbank Zuidwest Friesland helpt inmiddels 10 jaar huishoudens en alleenstaanden in de voormalige gemeenten Nijefurd en Gaasterlân-Sleat aan een voedselpakket. Het streven is om elke keer producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf.

Niet alleen vanuit het distributiecentrum in Drachten, maar ook van bedrijven in de gemeente, ontvangen de medewerkers van Voedselbank Zuidwest Friesland producten. Veel van het eten dat zij ontvangen zou anders vernietigd worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen zij, onder strikte voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedsel veiligheid hierbij voorop.

Op de open dagvan 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen zelf zien hoe de Voedselbank werkt en wat er zoal bij komt kijken.

Meer informatie op: www.voedselbankzwf.nl