Acht woningen in Lampekwartier

SNEEK Aan de Julianastraat bij het Witte kerkje in Sneek, waar vroeger het bedrijf van Lampe was gevestigd, is een plan ontwikkeld voor acht ruime stadswoningen.

De invulling van het Lampekwartier omvat 8 geschakelde woningen met in totaal drie verschillende woningtypen. Deze royale woningen hebben een bruto woonoppervlak van 152 tot 168 vierkante meter. De begane grond, woonkamer, de keuken en de hal worden verwarmd middels vloerverwarming. Bovendien zijn de gasloze woningen duurzaam, omdat ze zijn voorzien van PV-panelen en een luchtwater warmtepomp.

De industriële geschiedenis van de locatie vormde de inspiratie voor de architectuur van de van woningen in het Lampekwartier. Vroeger stond op dit terrein de fabriek van de firma Lampe. Het pand is in 2007 afgebroken nadat het bedrijf was verhuisd naar de rand van de stad.

Met de bouw van de stadswoningen krijgt het terrein na al die jaren een waardige invulling. De architectuur van de woningen is zowel robuust, stads als ook heel eigentijds. De aandacht voor detail en materiaalgebruik geven deze woningen een bijzonder rijk karakter. De kleur van het metselwerk, stads rood en oranje, sluit aan bij de omringende bebouwing.

Smedes Makelaardij heeft de woningen in de verkoop.