Finale Kleine Prijs in Bolwerk

SNEEK De finale van de 33ste editie van de Kleine Prijs van Fryslân 2019 is vrijdag 20 september vanaf 20.00 uur in Het Bolwerk in Sneek.

De Kleine Prijs van Fryslân is sinds 1984 dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland. Alle Friese popartiesten ongeacht stijl en genre kunnen meedoen aan de battle die sinds 1993 wordt georganiseerd door Friesland Pop (daarvoor door Het Bolwerk). Jaarlijks doen er gemiddeld zo’n 60 beginnende Friese pop-acts mee. Dat zijn tussen de 150 en 200 muzikanten.

De finalisten dit jaar zijn zijn All Over Again, BOYAKIRA, Ganos Lal, The Wabe, Delore en Noorderlicht. Voor de uiteindelijke winnaars van de 33e editie van De Kleine Prijs van Fryslân liggen er wederom mooie prijzen klaar: een traject bij Hit the North en een halve finaleplaats bij de Grote Prijs van Nederland. Er is ook een publieksprijs: 1000 euro om te besteden aan het maken van een video bij July Interactive.

De afgelopen jaren wisten The Homesick, Abdomen, Pendants, Katie Koss en Lester Blackfield de Kleine Prijs in de wacht te slepen.