Shanty’s en springen in Sneek

SNEEK Het Shantyfestival Sneek en het Springkussen Elfstedentocht staan voor zaterdag 21 september op de evenementenkalender in Sneek.

Shantyfestival Sneek onder auspiciën van de Stichting Uit in Sneek is in het centrum van 13.00 uur tot enm met 18.00 uur. Verschillende shantykoren brengen hun repertoire van zeemansliederen ten gehore op vier locaties in de binnenstad. Deze locaties zijn de Marktstraat, Wijde Noorderhorne (Bibliotheek), Leeuwarderweg (Ouwe Vat) en het Schaapmarktplein.

Hier kan het publiek luisteren naar de volgende shantykoren: Man over boord, Auke Wybesz, Bluswater, Blierbekjes, Bataviakoor, Pijesjongers, Gesmeerde Kelen en de Skumkoppen.

In plaats van de afsluitende samenzang verzorgt het Sneker Shantykoor Rolling Home vanwege haar 25-jarig jubileum nu en afsluitend optreden. Om 13.00 uur is er een eenmalig optreden van het Piratenkoor Man over boord uit Doorn, dat haar 10-jarig jubileum in Sneek en omstreken viert.

Aan de Springkussen Elfstedentocht doen jaarlijks zo’n 500 kinderen mee. De deelnemende kinderen kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur een stempelkaart halen in de kraam op het Schaapmarktplein en hierna de 11 springkussens ’bespringen’. Als alle stempels zijn gehaald, krijgen de kinderen bij inlevering van de stempelkaart als beloning een bijzondere medaille met een Elfstedenkruisje en een heerlijk schepijsje naar keuze bij ijssalon Min12. De deelname is voor kinderen tot en met 12 jaar en is gratis.