Dikke nederlaag De Waterpoort

ZUIDLAREN Het sterk veranderde team van De Waterpoort was zaterdag kansloos tegen het ingespeelde team van Ritola. In Zuidlaren werd het 29-9.

De Sneker formatie heeft dit seizoen flink ingeleverd aan ervaring. Voor de debuterende Ilse Lukkes, Lies Keja en Dennis Lingsma kan deze wedstrijd gezien worden als een ware vuurdoop. Dit gold ook voor Benjamin van Hofwegen die de afwezige Nick Huitema verving. Ritola schoot vanaf minuut één meteen scherp en nam al vroeg in de wedstrijd de leiding.

De Snekers stonden aanvankelijk met de rug tegen de muur en wisten zich niet onder de hoge druk van Ritola uit te korfballen. Met een paar aanwijzingen van coach Gerard Plantinga werd dan eindelijk de eerste goal voor De Waterpoort genoteerd; 5-1. Maar de ploeg uit Zuidlaren denderde vrolijk door naar een ruststand van liefst 17-2.

Ritola bleef in de tweede helft de bovenliggende partij en ging onverstoord verder. Door af en toe leuk te korfballen konden de Waterpoorters deze helft wat meer doelpunten mee pakken.

De eindstand resulteerde in een teleurstellende 29-9. De Waterpoort speelt zaterdag in eigen huis tegen ODIK.