Scharnegoutumer derde op NK Vrijheid

HEEG - Anne Halma en Marion Smulders-Ornée, lid van de KWS in Sneek, zijn vandaag op het Heegermeer Nederlands kampioen geworden in de Vrijheid. In de bescheiden vertegenwoordigde G2 klasse waren Wouter Sonnema uit Delft en zijn bemanningslid Mark de Jager oppermachtig.

Stuurman Wouter Boekel uit Scharnegoutum en fokkenist Ralph Tesselaar moesten uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Het tweetal startte vrijdag uitstekend met twee eerste plaatsen. Gisteren raakten ze de leiding in het tussenklassement kwijt aan meervoudig kampioen Anne Halma. De oud-Jouster gaf dat vandaag niet meer uit handen.

Sterker nog, met hun 845 wisten ze de laatste vier races van de negen races te winnen. Boekel werd op de slotdag nog voorbij gestoken door de dames Annora Stavenuiter en Froukje Kampen. Halma finishte in het klassement op 9 punten, Stavenuiter en Boekel op 18 punten.

Gisteren werd eerste race afgebroken omdat zich een zware bui aandiende op boven Gaastmeer waaronder zich een kleine windhoos ontwikkelde. Twee boten van de Vrijheidklasse konden niet snel genoeg uit de voeten maken en sloegen om. Persoonlijke ongelukken bleven uit omdat de rescue vrijwel onmiddellijk ter plaatse was.

Wouter Sonnema wist in het veld van zes G2’s alleen de derde race (2e) niet te winnen.