Ondanks eerste puntje toch teleurstelling bij ONS

SNEEK - ONS Sneek en SteDoCo zijn van de hatelijke nul verlost. Tegen elkaar spelend kwamen de rode lantaarndragers op het Sneker Zuidersportpark in speelronde 3 vanmiddag tot een uitslag van 2-2.

Bij ONS, dat vorige week niet in actie kwam, overheerste ondanks het eerste puntje toch vooral gevoelens van teleurstelling, want de oranjehemden kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Ze waren daarnaast ook dichtbij de eerste driepunter. De gelijkmaker van de bezoekers uit het Zuid-Hollandse Hoornaar viel pas twee minuten voor tijd. Jesse Wielinga was daar verantwoordelijk voor.

Sam Crowter, één van de liefst 14 nieuwelingen in de selectie van de Sneker derde divisionist dit jaar, maakte na een klein half uur het eerste competitiedoelpunt van ONS dit seizoen. Hij schatte het voorbereidende werk van Oege Sietse van Lingen op juiste waarde.

ONS voetbalde beslist niet verkeerd, maar kreeg wel de gelijkmaker om de oren. Justin van der Dam, de vervanger van de donderdag plotseling vertrokken eerste doelman Barry Ditewig, moest het antwoord schuldig blijven op de inzet van Ibrahim Touré. Op slag van rust kwam de thuisploeg evenwel opnieuw aan de leiding na een mooi geplaatste vrije trap van aanvoerder Nick Kuipers.

Na de thee was ONS de bovenliggende partij. De marge bleef slechts een doelpunt en dat zou de ploeg in de slotfase opbreken. ONS en SteDoCo zijn wel van de laatste plaats af, want het drietal Ajax (am.), FC Lisse en VVOG bleef op 0 punten staan.