Geart Jorritsma wint 50e Sneek-Bolsward-Sneek

SNEEK Geart Jorritsma gaat de boeken in als de winnaar van de jubileumeditie van Sneek-Bolsward-Sneek. De atleet kwam zaterdag in 1.07,40 als eerste over de streep van de vijftigste editie van de 20 kilometer lange loop.

De oud-Sneker, al geruime tijd wonen in Oosterhout, won afgetekend. Dat was op voorhand, gezien zijn eerdere prestaties en persoonlijke record, ook wel te verwachten. Leuk detail: de vader van Geart, Harry Jorritsma, won de loop in 1991.

Willem de Boer (Exmorra) volgde op bijna drie minuten (1.10,18), een ruime minuut later kwam Hagos Brhane als derde binnen op het Schuttersveld.

Bij de dames was het verschil tussen de winnaar en de runner-up nog veel groter. Mirjam Koersen uit Hilversum klokte 1.18,09, bijna twaalf minuten voor nummer twee Katia Ganda. Margriet Akkerman (Oudemirdum) maakte bij de dames de topdrie compleet.

Naast de wedstrijd over 20 kilometer waren er ook prestatielopen van 10 en 5 kilometer. Voor de jeugd was er de kidsrun die een lengte van 1 kilometer had.