Slechte inning doet softbalsters de das om

DRACHTEN De softbaldames van Drachten Diamonds speelden de Friese derby tegen Northern Stars uit Leeuwarden maar moesten zonder punten huiswaarts keren.

De wedstrijd einidigde voortijdig in een 15 – 4 overwinning voor het team uit Leeuwarden. Drachten startte sterk doordat de pitcher van Northern Stars moeite had de slagzone te vinden. Hierdoor en door een honkslag van Laura Heins, konden de dames al snel op een 0 – 3 voorsprong komen. In de gelijkmakende inning maakte Vlin Rietema indruk met een prachtig dubbelspel, na het vangen van een bal bij het tweede honk kon zij de te vroeg vertrokken honkloopster ook direct terugsturen naar de dugout.

In de 2de inning kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de 3de slagbeurt voor de Stars kon Drachten niet de nodige nullen maken, enkele fouten en wat honkslagen leiden tot maar liefst 13 punten voor de thuisploeg. Na een pitcherwissel, Hester Smit nam het gooien over, werden er 3 nullen gemaakt, maar deze achterstand kon niet meer ongedaan gemaakt worden. In de 4 e inning werd er door Laura Wolthuis nog een dubbelspel gemaakt maar deze werd niet gezien door de scheidsrechter.

Drachten kon in de 5de inning nog een punt pakken, mede door een honkslag van Jelly Hoekstra, maar doordat het verschil meer dan 10 punten was, werd de wedstrijd voortijdig geëindigd. Vrijdag spelen de dames een avondwedstrijd in en tegen Groningen