‘Mike wil weer dansen’

SNEEK De Sneker vriendengroep van Mike Mauris houdt een inzamelingsactie om geld in te zamelen voor een behandeling van het Zika-virus.

Mauris ging in november 2016 op vakantie naar zijn geboorteland Curaçao, waar hij geïnfecteerd werd met het virus en een onbekend virus. Hierdoor kan Mauris niet meer lopen. Hij heeft uitvalverschijnselen, een doof gevoel en spasmen. Zijn gezondheid verslechterd en in Nederland is hij uitbehandeld. Nu heeft hij contact met een arts in Duitsland. Maar alle potjes raken leeg door alle dingen die Mauris zelf moet betalen.

Inmiddels is zijn twee jaar ziekte verstreken en heeft Mauris geen baan meer. Dat betekent financieel achteruit maar zijn wel steeds meer kosten. Zo kan hij de auto niet meer in en uit komen. Er moet een rolstoelbus met lift komen, anders is er geen vervoer naar de arts in Duitsland en kan hij niet ergens meer heen.

Ondanks alles zegt Mauris: “Ik ben happy en ik blijf mijn best doen al gaat het lichaam achteruit en kan ik niet een stap meer zetten. De rest is goed en dat is reden genoeg om door te vechten. Ooit zal ik weer dansen!”

Meer informatie: https://www.doneeractie.nl/mike-wil-weer-dansen/-37370