Skûtsjesilen voor singles erg in trek

GIETERVEEN/HEEG Vanuit Heeg vindt zondag 25 augustus het skûtsjesilen voor singles plaats. Joyce Boerkoel – oprichtster van IndiviDuo – vertelt waarom ze negen jaar geleden haar relatiebemiddelingsbureau begon. ,,Ik vind het fijn om mensen te helpen.”

,,Ik heb mijn partner zelf ook gevonden via een relatiebemiddelingsbureau”, zegt Joyce Boerkoel enthousiast. ,,En dat gunde ik andere mensen ook. Ik woon in Noord Drenthe en van daaruit run ik nu alweer negen jaar met heel veel plezier IndiviDuo. Ik bemiddel in relaties voor singles uit Friesland, Groningen en Drenthe. Het duurde eventjes voordat mijn bureau liep, maar al vrij snel ging het erg goed. Ik kan niet iedereen helpen, maar probeer wel zoveel mogelijk matches te maken. Ik bemiddel alleen voor hetero’s vanaf 35 jaar, mijn oudste klant is begin 80.”

Als mensen zich willen inschrijven dan komt Joyce graag bij ze thuis. ,,Ik ontmoet ze in hun eigen omgeving, ze zijn dan het meeste op hun gemak. Ik wil mensen graag eerst zelf leren kennen, voordat ik voor ze bemiddel. Ik maak matches gebaseerd op feiten en op gevoel. Op papier kunnen twee mensen wel heel goed bij elkaar passen, maar in de praktijk kan dat wel anders zijn, of andersom. Het gaat om de klik, om het gevoel. Ik kan na al die jaren bemiddelen wel zeggen dat ik een flink stukje mensenkennis heb opgedaan. Naast het bemiddelen organiseer ik ook allerlei activiteiten waarvoor singles zich kunnen opgeven. Ze hoeven daarvoor niet ingeschreven te staan bij IndiviDuo. Zo zijn er de wandeltochten vanuit Leeuwarden, het zeilen vanuit Lelystad, het wadlopen, het golfen in Veendam en een zesdaagse reis naar IJsland in februari. En op de zeer korte termijn het skûtsje silen voor singles komende zondag. We vertrekken om 12.45 uur vanuit Heeg en meren om 17.30 uur weer aan. Na afloop gaan we nog ergens eten voor wie dat maar wil. Het zeilen is erg in trek, want het eerste skûtsje zit al helemaal vol, maar op het tweede zijn nog wel een aantal plaatsen. Maar mensen moeten niet meer te lang wachten, want vol is vol! Aanmelden kan via www.individuo.nl/activiteiten.”

Drie jaar geleden organiseerde Joyce ook het zeilen voor singles, ook toen was het een groot succes, zo vertelt ze. ,,Je hoeft niet te kunnen zeilen, maar meehelpen mag altijd. Op het water is de interactie tussen mensen lekker ongedwongen. We gaan altijd voor veilig zeilen, we zoeken niet het uiterste op. Het gaat erom dat we met zijn allen een mooie dag hebben, en als daar eventueel relaties uitkomen, dan is dat natuurlijk heel fijn.”

Tekst: Amanda de Vries