Opening Therapeutisch Gezinscentrum Wolfert in Context in Sneek

SNEEK Therapeutisch Gezinscentrum Wolfert in Context opent donderdag 29 augustus haar deuren aan de Geeuwkade 22 in Sneek. Wolfert in Context biedt sinds twee jaar therapie en hulpverlening aan kinderen, (jong)volwassenen, partners, gezinnen en families.

Eigenaar en contextueel gezinstherapeut Jasminka Wolfert is begonnen met een kleine praktijk aan huis in Bolsward, daar werd al gauw een gesprekslocatie in Sneek aan toegevoegd en nu is ook dat allemaal te klein. Het team van Wolfert in Context bestaat namelijk inmiddels uit vijf gezinswerkers, twee backoffice managers, een GZ-psycholoog en een therapiehond, genaamd Wolfje.

Deze uitbreiding was nodig om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar hulpverlening en specialistische ondersteuning op het gebied van relaties en familiesystemen. In de praktijk ziet Wolfert gezinnen die de verbinding met elkaar zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door ruzies en opvoedproblemen, onverwerkte trauma’s of een complexe scheiding. Wolfert helpt dan de ouders, maar ook de kinderen en betrekt soms ook andere familieleden die kunnen bijdragen aan het oplossen van de problemen. Wolfert is er als contextueel therapeut van overtuigd dat mensen groeien door gezonde relaties, dus door in verbinding te staan met anderen. Door samen met het gezin te werken aan herstel van verstoorde relaties komen de gezinsleden ook weer toe aan hun eigen ontwikkeling. En dat is, ook voor de behandelaar, een fantastische ervaring.

In september start Wolfert in Context met het behandelteam met een unieke oudertraining ‘Geweldloos verzet en Verbindend gezag’. Hierin leren ouders met elkaar hoe ze het hoofd kunnen bieden aan ernstige gedragsproblemen van hun kinderen, door hun eigen gedrag en verwachtingen te veranderen. Ouders zetten dan onder het mom van ‘samen sta je sterk’ de stap om gezinsproblemen in een groep te bespreken. Onderlinge steun en herkenning zijn goud waard. Het Therapeutisch Gezinscentrum ziet er naar uit om haar deuren te openen in Sneek en vanaf hier nieuwe behandelmogelijkheden te bieden.

Meer informatie vindt u op de website www.wolfertincontext.nl.