Orgelconcert in Martinus

SNEEK Pastoor Peter van der Weide en Frits en Anja Haaze geven maandag 5 augustus om 20.00 uur in de Sint Martinuskerk het jaarlijkse gratis Sneekweek-orgelconcert.

Op het programma staan werken van onder andere Elgar, Mozart, Lanquetuit, Pärt, Andriessen en Schouten. Aan het einde van het concert wordt er geïmproviseerd rond een Fries volksliedje. Na deze improvisatie wordt het lied door de zangers Van der Weide en Anja Haaze met orgelbegeleiding gezongen.

Peter van der Weide studeerde orgel, piano en koordirectie aan het Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht. Daarna Theologie aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen. Na zijn priesterwijding werd hij achtereenvolgens pastoor te Kortenhoef, Zwolle en sedert 2011 is hij pastoor van de Antonius van Paduaparochie te Sneek, Blauwhuis, Reahûs en Heeg.

Frits Haaze studeerde ook aan het Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht. Hij vervolgde zijn studies voor piano en orgel aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde tevens Klavecimbel aan het toenmalige Stedelijk Conservatorium te Leeuwarden. Hij is sedert 1984 organist en koordirigent van de St. Martinuskerk te Sneek.

Anja Haaze Schoof volgde zanglessen bij Molly Michel, Bea van der Wal-Holtrop en Netty Otter. Zij is verbonden aan twee koren van de St. Martinuskerk te Sneek.