Stalbezichtiging in Gaasterland

BALK Verschillende agrarische bedrijven in Gaasterland en omstreken openen in augustus de deuren voor het publiek.

De boeren zorgen er voor dat onze winkels vol liggen met ons dagelijks voedsel. Op 1,8 en 15 augustus laten ze graag zien hoe ze iedere dag bezig zijn met het zorgen voor veilig en gezond eten. En hoe ze leven en werken, op en met ons platteland en de dieren.

Op 1 augustus is de start in Harich met een heel diverse route. Belangstellenden kunnen komen kijken bij een koeienboer, een foklocatie met kalfjes maar ook bij een akkerbouwbedrijf en voor de paardenliefhebbers bij een sportpaardenfokkerij.

Op 8 augustus gaan in Mirns en Hemelum de staldeuren open. De route voert langs bedrijven met geiten en koeien, een loonbedrijf en vogelkijkhut ‘De Mok’.

De laatste route is op 15 augustus in Oudemirdum, waar de zomerserie wordt afgesloten met een prachtige verzameling John Deere-tractoren. Diverse veehouderijen zetten hun deur open, evenals een opfokstal voor paarden en iedereen die wil kan zich laten bijpraten over hoe en wat een akkerbouwbedrijf verbouwt.

Tijdens alle routes worden er diverse extra activiteiten voor de kinderen georganiseerd en kunt u uw lunch thuislaten want ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Een heerlijk dagje uit voor jong en oud. De routes zijn zowel wandelend, per fiets of auto te doen.

Kijk op www.ffboeren.nl.