Zeven teams uit Sneek op WK Vauriën in Italië

COLICO Het WK Vaurien begint dinsdag op het Comomeer bij Colico. Tott het deelnemersveld met in totaal 85 teams behoren zeven tweetallen uit Sneek.

De Sneker stuurlieden die aan de start komen zijn Jelmer Yntema, Femke Yntema, Tim Spek, Femke Spek, Thom de Haan, Jurgen Roman en Angela Brandsma.
 
De Nederlandse teams zijn de afgelopen paar dagen gearriveerd en de eerste slagen over het Comomeer zijn gemaakt ter voorbereiding op het WK. Vandaag en morgen zijn gereserveerd voor de meting van de boten en de registratie van de zeilers. Tevens is maandag de practice race waarin de zeilers voor het eerst tegen elkaar kunnen sparren.

Vanaf dinsdag gaan de races van start, waarbij er 3 races per dag op het programma staan. Totaal zal er worden gestreefd om 12 wedstrijden te varen in vier dagen. Zaterdag 27 juli is de sluitingsceremonie en de prijsuitreiking en is er bekend wie de titel Wereldkampioen Vaurien 2019 op zijn of haar naam heeft gezet.

De zeilers hopen dat de wind en het weer hun gunstig gezind zijn en dat er vier dagen lang mooie races gevaren kunnen worden. Momenteel laat de wind het wat afweten door de bewolking boven de bergen, maar naar verwachting wordt het later deze week minder bewolkt en kan de thermische wind zich opbouwen.