Nyck de Vries dankzij podiumplek nog stevig aan kop in F2

Dankzij zijn derde podiumplaats in vier wedstrijden staat Nyck de Vries na het Formule 2-weekeinde in Engeland nog stevig aan kop in het kampioenschap.

De 24-jarige coureur uit Uitwellingerga moest zondag in de tweede race van het weekeinde de zege aan de Brit Jack Aitken laten, voor de Zwitser Louis Déletraz. De Vries kon hen geen moment bedreigen voor de winst; daarvoor kwam zijn wagen in Engeland snelheid tekort. Maar achter het duo stelde De Vries de derde plek knap veilig. Hij hield de Brit Callum Ilott na een fel gevecht van zich af.

De Vries, als derde gestart, eindigde zondag enkele plaatsen voor kampioenschapsrivaal Nicholas Latifi. Die werd vijfde. De Italiaan Luca Ghiotto, derde in de titelstrijd, belandde zelfs helemaal buiten de punten. Zo eindigde een moeizaam weekeinde toch nog positief voor de Twellegeaster. Die werd zaterdag in de eerst race slechts zesde, zag Ghiotto winnen en Latifi tweede worden.

Uiteindelijk liep De Vries’ voorsprong in de titelstrijd daardoor dit weekeinde zes punten terug, maar met een marge van 31 leidt hij nog altijd stevig. Hij heeft 170 punten, voor Latifi heeft 139 en Ghiotto 122. Er zijn nog vijf raceweekeinden te gaan, de eerstvolgende wedstrijd is begin augustus in Hongarije.