Erwin scoort vier tienen op VWO-examen

SNEEK Erwin van der Bij is voor zijn 6 VWO-diploma geslaagd met vier tienen. Op de andere vakken had de uit Sneek afkomstige VWO’er gemiddeld een 9.

De cum laude geslaagde Erwin van der Bij haalde de maximale score op de vakken economie, M&O, informatica en Wiskunde B. Op de andere vakken had hij gemiddeld een 9. Wat deze uitzonderlijke prestatie nog eens extra bijzonder maakt is dat hij niet eindexamens deed met één profiel maar twee. Naast Economie & Maatschappij volgde de Erwin ook het eindexamen profiel Natuur & Techniek.

De ambitieuze leerling zal na de zomervakantie zeker niet stilzitten. In september zal hij starten met de dubbele studie Econometrie en Economie (BSc2) in Rotterdam. Voor deze studie worden maar weinig leerlingen toegelaten. Zijn persoonlijke mentor Janneke Wassenaar laat weten te genieten van hoe Erwin zich in de afgelopen zes jaar ontwikkeld heeft op cijfermatig en sociaal gebied. ,,Het is gewoon een hele leuke jongen die heel betrokken was op school, altijd meegedacht heeft en de ruimte die we hem als school hebben geboden zelf maximaal heeft benut.”