Tanks grond in bij nieuw tankstation

SNEEK Een kraan van 120 ton kwam er aan te pas om vandaag drie brandstofopslagtanks te plaatsen bij het nieuwe Esso Tankstation van het Sneker Veenema Olie aan de Lorenzstraat in Sneek.

De eerste van de drie zogenaamde gecompartimenteerde tanks van 80.000 liter werd vanmorgen vroeg vanaf een dieplader naar zijn plaats in de grond gehesen. Daarna volgde de andere twee bij het tankstation van Veenema dat gebouwd wordt nabij de afslag Sneek Oost naast de rondweg/A7 bij Sneek.

Inmiddels is de staalconstructie van het nieuwe moderne tankstation zichtbaar. Bouwkundig aannemer is Friso Bouw uit Sneek, civiel aannemer De Waard en de technische installaties worden verzorgd door Otte uit Sneek. De oplevering wordt volgens planning in december verwacht.

Naast de gebruikelijke brandstoffen met Ad Blue zijn vanaf begin volgend jaar ook alternatieve brandstoffen verkrijgbaar zoals groen aardgas en blauwe diesel. Het nieuwe tankstation krijgt een supersnel elektrische oplaadpunt.

In de ruime winkel zal naast het Spar concept ook een royale bakery van Subway worden gevestigd. Ook wordt het tankstation voorzien van een moderne kettingwasstraat van het merk Christ.