Glasatelier Ananda exposeert in Bibliotheek Sneek

SNEEK Glasatelier Ananda exposeert gedurende de zomermaanden (tot september) in de bibliotheek van Sneek.

De zomerexpositie is in de glazen serregang van de bibliotheek is vanwege het tienjarig bestaan van Glasatelier Ananda. Te zien zijn 12 kleurrijke glaswerken, handgemaakt door Nanda Vandeberg. De kunstenares is geboren te Leeuwarden in 1969, opgegroeid op het Groninger platteland en nu woonachtig net buiten Schraard.

Daar, aan de kop van de Afsluitdijk met weidse uitzichten en de daarbij passende rust, ontstaan kleine en grotere kunstige werken van glas. Soms in combinatie met staal en of hout. Inspiratie vindt Nanda in de natuur, zoals het kleurenspel van zonlicht op een bloemenweide.

Momenteel word gewerkt aan de restauratie van 13 bovenlichten uit een oude Friese boerderij in de omgeving en liggen meerdere opdrachten (met en zonder kleur) te wachten om gerealiseerd te worden.

Glazenier is Nanda met toewijding en plezier; met passie voor kleur en lijnenspel. En oog voor detail. Vakkundig en met zorg worden de glazen juweeltjes afgeleverd en/of ter plaatse in de gevel gezet.

Naast de expositie kunnen belangstellenden bij Nanda terecht in haar glasatelier voor een creatieve workshop voor jong (vanaf 4) en oud. Zie: http://www.nandasglas.nl

De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek Sneek.