Het weer van Dirk: Aangenamer

SNEEK - Voor de meeste mensen was het gisteren afzien, tropische hitte met op mijn weerstation een 34 graden als maximum. In de avond zakte de temperatuur langzaam maar zeker en kwam afgelopen nacht op een 18 graden uit.

Ramen en deuren kunnen open, de warmte kan uit de huizen worden geblazen, het wordt vandaag bij een noordelijke wind een stuk frisser. De temperatuur komt niet veel hoger meer uit dan een 22 graden. Vanmorgen is er nog laaghangende bewolking, dit lost langzaam maar zeker op en komt het zonnetje tevoorschijn.

Komende nacht opklaringen, ook wolkenvelden en het koelt af tot een 10 graden.

Morgen houden we last van bewolking vanaf zee, ook is het zonnetje er nog geregeld bij. De temperatuur levert nog wat in en komt rond de 20 graden uit. Wind noordelijk, zwak tot matig.

Vrijdag meer zon, iets warmer en kijken we naar het weekend, dan zien we de temperatuur weer stijgen. Zo wordt het op zaterdag een 28 graden bij een zuidoostelijke wind, zondag wat lager. Op beide dagen veel zon. Volgende week gaat de temperatuur richting normaal, wel blijft het zo goed als droog.

Dirk van der Meer