Expositie Martin Sijbesma in Museum Sloten

SLOTEN - Martin Sijbesma (1967) woont en werkt in de voormalige gereformeerde kerk van Kûbaard. Van oorsprong is hij huisschilder, zijn opleiding tot kunstschilder was vooral autodidactisch. Zijn werk heeft door kleur en compositie een warme en verstilde inslag. Museum Sloten exposeert tot 31 oktober een groot aantal werken van Sijbesma in de tentoonstelling ‘De schoonheid der dingen’.

Martin richt zich uitsluitend op het mooie van dingen, op harmonie en verstilling. In zijn werk herkent de bezoeker een duidelijke liefde voor oldtimers, daarnaast schildert hij graag interieurs en stillevens. Veel van deze schilderijen tonen antieke voorwerpen, groenten en fruit. Martin schildert realistisch. Zelf zegt hij daarover: ,,Het realisme is nooit geheel verdwenen, zelfs niet in de twintigste eeuw. Het realisme vormt voor mij een rode draad door de schilderkunst met diverse invalshoeken. Daarom is mijn uitgangspunt steeds de relatie tussen dat realisme en de hedendaagse tijd.”

De expositie ‘De schoonheid der dingen’ in Museum Sloten is tot en met 31 oktober 2019 op elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Dinsdag tot en met vrijdag is het werk van Sijbesma te zien tussen 11.00 en 17.00 uur. Op feestdagen is de expositie gesloten. In de maanden juli en augustus is de kerk waar Sijbesma woont en werkt geopend op maandagmiddag.