Oefenwedstrijd G-zeilers op Sneekermeer

SNEEK - De G-zeilers zeilen donderdag 27 juni op het Sneekermeer een oefenwedstrijd. De G-zeilers hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan de cursus om de kneepjes van het wedstrijdzeilen onder de knie te krijgen. Wethouders en ambassadeurs gehandicaptensport uit diverse gemeenten en bestuursleden van het Foppefonds zeilen mee of zijn toeschouwer tijdens de oefenwedstrijd.

Mensen met een verstandelijke handicap konden de afgelopen maanden meedoen aan de cursus G-zeilen. De deelnemers leerden zeilen in vijf avonden onder leiding van vrijwilligers. Tijdens de oefenwedstrijd brengen de deelnemers hun zeilkunsten in de praktijk. De wedstrijd is een oefening voor de Sneekweek, waarin de G-zeilers voor het tweede jaar starten in de wedstrijdklasse van zaterdag 3 tot en met maandag 5 augustus.

De oefenwedstrijd wordt georganiseerd door KWS Sneek samen met de drie watersportclubs uit Heeg, Burgum en Grou waar 26 G-zeilers de zeilcursus hebben gevolgd. Met de ambassadeurs gehandicaptensport van gemeenten, het Foppefonds en de vrijwilligers van de watersportlclubs kijken we uit naar een mooie zeilwedstrijd.