LSC 1890 blijft in tweede klasse

BAKKEVEEN - LSC 1890 kreeg zondag nog een laatste kans op promotie naar de eerste klasse, maar het ging opnieuw mis tegen Stadspark. De Snekers verloren met 0-1.

LSC 1890 had de eerste twintig minuten de wedstrijd in handen. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht. LSC was de spelende ploeg en Stadspark moest het hebben van de counter. Door een fraaie benutte kopbal van Cedwin Tel ging het dan toch wederom mis voor LSC 1890. Aanvoerder Rene Cnossen baalde erg van het verlies. ,,We waren dichtbij. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen. Dat is zuur”, zegt Cnossen tegen de Leeuwarder Courant. Trainer Erik van der Meulen zegt scorende spelers te missen in het team en had ook enige kritiek op de tegensander Stadspark. ,,Ik zou zelf liever degraderen met aanvallend voetbal dan me zo handhaven. Ik vind dat wij een mooiere aanvulling zijn voor de eerste klasse. Maar wij missen scorende spelers.”

De eerste kans op promotie was tegen GAVC. De ploeg uit Sneek verloor na een bloedstollend spannende strafschoppenreeks. Het duel eindigde na een 2-0 voorsprong van LSC in 2-2. In de verlenging werd niet gescoord. Ook in de strafschoppenreeks bleef het lang gelijk tussen herkanser GAVC uit Grou en periodekampioen LSC. Na drie verzilverde strafschoppen elk misten beide elftallen. Het werd 6-6 en 8-8. Op dat moment miste tweedeklasser LSC opnieuw. GAVC niet, waardoor het handhaving in de eerste klas veilig stelde.

In het nieuwe seizoen krijgt LSC 1890 weer een kans. De huidige selectie blijft intact en er stromen spelers vanuit de junioren door.