Hidde Wissmann wint FINX Open

SNEEK - Op de tennisbanen van NOMI is afgelopen week weer flink gestreden tijdens het FINX Open 2019. Hidde Wissmann pakte zonder setverlies opnieuw de titel de hoogste herenenkel categorie (HE 3).

Hidde Wissmann en Thomas Szován zorgden voor een spetterende demonstratiepartij tijdens de gezellige barbecue op zaterdagavond door verrassend te winnen van het duo Wilco Veltien en Erik Jan de Heide. In een driesetter (6-7, 6-4, 7-5) pakten zij de titel in de HD2.

Simone Szován ging er met de hoogste damestitel vandoor (DE5) door in de finale te winnen van Anna van der Goot (6-3, 6-3). De jongste jeugd die dit jaar voor het eerst mee mochten doen tijdens het FINX Open, zorgde voor een nieuwe impuls tijdens deze editie. Zo pakten Jesse IJntema en Simone Szován samen de titel GD4 door te winnen van Jente Bulthuis en Matthijs van der Grijp. De hoogste damesdubbeltitel was voor Lacmé Schoonhoven en Simone Szován, beide spelend in het hoogste Mix team van Nomi.

Ook in de 35+ categorieën werden er spannende en verhitte duels uitgevochten. Zo won Dick Eerdmans in een uitputtingsslag tijdens de finale van Johan de Lange ((6-0, 5-7, 6-3). In de HD 5 was de titel voor Eric Oors en Renzo Veenstra, die zich daarmee tevens ‘Nomi Grand Slam Kampioen’ kampioen mochten noemen. Deze titel wordt verdiend als je zowel het Hamilton Bright toernooi als het Finx Open in dezelfde categorie met dezelfde partner winnend afsluit.