Poiesz doneert ruim 51.000 euro aan Weidefonds

SNEEK - Poiesz heeft 51.394,48 euro gedoneerd aan het Weide Weelde Fonds, voor hulp aan de weidevogel.

Hiervan zullen binnenkort tenminste zes projecten in het Noorden gerealiseerd gaan worden om boeren te helpen hun weides aantrekkelijker te maken voor weidevogels, bijen en diverse andere insecten.

Poiesz supermarkten voelt zich betrokken bij alles wat er leeft en speelt in het Noorden. Als familiebedrijf laat Poiesz dat ook graag zien, in deze actie samen met Weide Weelde. De ondernemingen hebben nu samen een positief gebaar naar de natuur van het Noorden gemaakt. Want, zoals een Weide Weelde boer beaamt: “Als boer samen met de consument werken aan een rijke weide, hoe gaaf is dat!”

Het geld is afkomstig uit de concumentenactie van Poiesz onder de noemer “Maak de natuur van het Noorden blij, help de weidevogel en de bij”. In samenwerking met de leveranciers van Poiesz is 10 cent van elke verkochte donatieaanbieding aan het Weide Weelde Fonds is gedoneerd. Daarnaast is er statiegeld gedoneerd via de emballage automaat.

Het Weide Weelde Fonds, een samenwerking tussen Weide Weelde Boerenzuivel en de Vogelbescherming, zet zich in voor de verbetering van de leefomstandigheden voor de weidevogels en nuttige insecten zoals de bij.

Overigens gaat er al sinds jaar en dag van elk verkochte verpakking van Weide Weelde Boerenzuivel 2 eurocent naar dit fonds dat een bijdrage levert aan diverse natuurprojecten bij boeren in Noord-Nederland. Dit is een blijvende actie van Weide Weelde Boerenzuivel. Via dit fonds worden jaarlijks tal van vogel- en natuurvriendelijke projecten gerealiseerd, waaronder de greppelplasdras van boer Jelle in Oudega (SWF). Niet toevallig vond hier de uitreiking van de cheque plaats.