Vaurien-titel Jelmer Yntema en Timo Gruis

KOLMEERSLAND Jelmer Yntema uit Sneek en fokkenist Timo Gruis mogen zich nationaal kampioen in de Vaurien noemen.

Tijdens het OpenNK Vaurien, onderdeel van het Pinksterevenement op het Sneekermeer, kreeg het tweetal het beslist niet in de schoot geworpen. Gauwster Tim Spek en fokkenist Jildert Kuperus startten gisteren namelijk met twee eerste plaatsen en ook Linze Andringa en Job Modderman legden de latere winnaars het vuur na aan de schenen.

De eerste plaatsen in de races 4 en 5 vandaag gaven de doorslag. Daarin sloegen Jelmer Yntema en Timo Gruis een gaatje. Linze Andringa wist vandaag de zesde en laatste race te winnen. Er kwamen 15 boten aan de start. Wedstrijdleider Arjen Kort moest zaterdag een streep zetten door de eerste races vanwege de stormachtige wind. Het Pinksterevenement voor jeugd werd zo een twee- in plaats van driedaagse met drie races per dag.

In de Schakel (15 deelnemers) blijven de nichten Kim en Britt Abma uit Sneek vooralsnog ongenaakbaar. Nadat ze de Kleine Sneekweek met 5 eentjes wonnen deden ze het de afgelopen twee dagen nog eens dunnetjes over door hun 2575 in alle zes wedstrijden op rij als eerste door de finish te sturen. Ook nu met Dennis Abma uit Sneek en Jaap Reitsma als tweede.

Barth Wijkstra en Niels Schurer veroverden de eerste prijs in de Flits gold. In de silverfleet wonnen Hella Foekema en Madelief Zwart de eerste prijs.