Tevreden gezichten na eerste Sneker gala

SNEEK Tevreden gezichten vrijdagavond na het eerste Sneker gala in het Theater Sneek.

Tijdens het gala stonden buitengewone artiesten, mensen met een verstandelijke beperking, in de spotlights. Met een mooi afwisselend programma onder leiding van Big Band Cue bezorgden ze het publiek een bijzondere avond.

,,Kippenvel maakt overuren”, aldus Evert. Hij presenteerde samen met Jerry en Tamara Schoppert het gala. De artiesten lieten vol overgave hun muzikale talenten zien en horen aan het publiek. Van plankvrees hadden de meesten geen last. ,,De artiesten hadden er vooral heel veel zin in”, vertelt muzikaal leider Douwe Bouma van Talants Slagwerkgroep Syncoop.

Verdient herhaling

,,Het was echt het idee van het Knoop Gala, maar dan in Friesland”, vervolgt Douwe zijn verhaal. ,,Zo moeten we verder gaan.” De sfeer in het theater was ontspannen en de zaal goed gevuld. ,,Het is een prachtig nieuw initiatief wat herhaling verdient”, is ook de mening van het publiek. De samenwerking tussen mensen met én zonder beperking heeft voor iedereen meerwaarde.

Handicap.nl, de hoofdsponsor van het Knoop Gala, was ook de hoofdsponsor van het Sneker Gala. Verder kreeg het gala steun van Talant, Stichting Vrienden van Talant, gemeente Súd-West Fryslân, Rabobank, gemeente Smallingerland, Lionsclub Sneek, Jazz Federatie, het old Burger Weeshuis Sneek, Stichting Zorgsteun Sneek en Philadelphia.