Optocht Bakhuizen met 19 wagens

BAKHUIZEN De optocht, een van de hoogtepunten tijdens de dorpsfeesten van Bakhuizen van 13 tot en met 16 juni, bestaat dit jaar uit liefst 19 wagens.

Dat meldt de organserende Stichting Bakhúster Feest met enige trots. het thema van het tweejaarlijkse dorpsfeest is GOET VOUT. De Stichting Bakhúster Feest, bestaande uit 12 vertegenwoordigers van de verschillende buurtverenigingen, heeft voor de inwoners van Bakhuizen en Mirns weer een programma samengesteld.

Het feest begint op donderdagmiddag met de opening van het Bakhúster Museum waar schilderijen van alle Bakhúster kinderen worden tentoongesteld. Daar zullen Piet en Martsje Paulusma het feest officieel openen.

Vrijdag staat in het teken van sport en spel met de kinderspelen en de zeskamp. Op vrijdagavond om 20.00 uur is dan een grootse optocht met maar liefst 19 wagens. Twaalf buurten en 7 vriendengroepen zijn al weken druk met het bouwen van een wagen voor de optocht. De optocht wordt op zaterdagmorgen om 10.00 uur herhaald en wordt beide keren muzikaal begeleid door de eigen muziekvereniging “Euphonia”.