Team Regenboog 141 ongeslagen

KOLMEERSLAND Het team van Regenboog 141 met stuurman Harry Amsterdam en zijn bemanningsleden Roelof de Vries en Albert Jan van der Wal was gisteren en vandaag ongenaakbaar in de vier wedstrijden van het Houtevenement op het Sneekermeer.

Tot een vijfde race kwam het in drie van de vier deelnemende klassen niet omdat het gaandeweg de middag erg hard ging waaien. In race 4 kozen de meeste deelnemers al eieren voor hun geld toen steeds meer zware windvlagen het Sneekermeer geselden.

Van de twaalf deelnemende Zestienkwadraatzeilers die nog wel een 5e wedstrijd voor de kiezen kregen van de organiserende KWS kwamen alleen winnaar Gerrit Hofstra en naaste belager Arjen Kort uit Sneek aan de start, de rest bleef in de haven. Kort won de tweestrijd, kwam in punten gelijk met zijn Oppenhuister concurrent, maar ook een eerste plaats te kort voor de eindzege.

In de Regenboog (8 boten) zeilde Amsterdam naar vier eerste plaatsen. Zijn stadgenoot Peter Schuil werd in de 37 tweede voor Theo de Vries uit IJlst in de 6. In de Dertigkwadraat ging de eindzege naar de 36 van Siep-Jan Wiersma uit Hempens en zijn bemanningsleden Gerard Pol en Sijbo Smeding.

Gert Pauli uit Sneek was de beste in de Pampus, met 30 boten veruit de grootste klasse. Pauli, zeilend met Corjan Schouten, stuurde de 430 zaterdag twee keer als eerste door de finish. In de twee races van vandaag werd de voorsprong geconsolideerd met een 4e en 5e plaats. De meeste Pampuszeilers geloofden het vanmiddag wel toen de omstandigheden verslechterden. In de vierde wedstrijd kwamen nog slechts 8 boten aan de start.