Nyck de Vries zit leider op de hielen

MONACO Nyck de Vries boekte vrijdag in Monaco zijn tweede zege in de tweede Formule 2. Op de ranglijst staat hij nu nog slechts 1 punt achter de leidende rivaal Nicholas Latifi .

 

De 24-jarige coureur uit Uitwellingerga dankt de bijna-koppositie aan een prima weekeinde in Monaco. De Vries won vrijdag de eerste race. Dat opgeteld bij de zeven plek van zaterdag bezorgde hem in totaal 31 van de te vergeven 48 punten in het vorstendom. Aangezien Latifi in beide races buiten de punten eindigde, kon De Vries zijn achterstand in het klassement ombuigen in een voorsprong. Latifi kreeg echter alsnog twee punten voor de snelste ronde. Hij heeft er daardoor nu 95, De Vries 94.

De winnaar van de eerste race start in de tweede race altijd als achtste. Op het smalle stratencircuit van Monaco is inhalen bijna onmogelijk en dus was plaats zeven voor De Vries een prima resultaat. De Twellegeaster, die in Luca Ghiotto een concurrent zag uitvallen tijdens de tweede race, pakte er waardevolle punten mee in de titelstrijd.

De winst tijdens de tweede race in Monaco ging naar de Fransman Antoine Hubert. Na een spannend gevecht kwam hij als eerste over de finish, met slechts 0,059 seconden voorsprong op de Zwitser Louis Deletraz.  De volgende races in de Formule 2 zijn volgende maand in Frankrijk (21-23 juni).