Meezwemmen met Maarten

SNEEK Maarten van der Weijden doet van 21 tot 24 juni zoals bekend een nieuwe poging om de Elfstedentocht te zwemmen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Hij hoopt dat er in de steden nu wel met hem mee kan worden gezwommen.

Vorig jaar haalde hij maar liefst ruim 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek, maar helaas moest hij de tocht voortijdig stoppen. Hij duikt op 21 juni van dit jaar wederom het Friese water in voor een nieuwe poging. Ook dit keer om geld op te halen, nu voor kankeronderzoeken én projecten die de kwaliteit van leven van (ex)patiënten verbeteren.

Onderzoek blijft hard nodig, zo overleden ook vorig jaar weer tienduizenden mensen aan kanker.

Ga jij net als Maarten ook de uitdaging aan om geld in te zamelen voor kankeronderzoek? Schrijf je dan nu in, start zelf een actie of doneer een mooi bedrag! 100% van de donaties gaat naar de 11 nieuwe kankeronderzoeken en projecten. Je kan in alle 11 steden 2 km meezwemmen of op 22 juni in Stavoren 500 m of 2 km meezwemmen.

Op vrijdagavond 21 juni arriveert Maarten in Sneek. Het exacte tijdstip staat nog niet vast, maar het podiumprogramma dat op het Martiniplein zal plaatsvinden is bijna gereed. Zo zullen er momenten van bezinning zijn, muziek en vindt er een toelichting plaats op het wetenschappelijk onderzoek vanuit de Maarten van der Weijden Foundation welke aan stad Sneek is gekoppeld. ,,Wij zijn dankbaar dat Sander de Hosson (longarts en auteur ‘Slotcouplet’) en Lisanne Spaander (zangeres en spreker o.a. bekend van de liederen ‘Vechtersbaas’ en ‘Kijk naar mij’) aanwezig zijn, maar ook dat Syb van der Ploeg (zanger) met een muzikale omlijsting en nog een aantal verrassingen het compleet gaan maken. Team Sneek en alle vrijwilligers zijn er klaar voor. Wij zullen wederom ons stinkende best doen om een bijdrage te leveren aan deze unieke zwemtocht”, aldus Rian Terveer-Couperus, rayonhoofd Sneek en Inspirator 11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden.

Kijk voor meer informatie op www.11stedenzwemtocht.nl