Laurens Taekema derde op districtskampioenschap

ZEIJEN - Laurens Taekema van Wielervereniging Snits uit Sneek sleepte woensdag een derde plaats uit het vuur tijdens de Districtskampioenschap Tijdrijden van het district Noord. In het Drentse Zeijen moest hij achttien seconden toegeven op de ongenaakbare winnaar Tsjomme Ozinga uit Heerenveen.

Bij de Masters 30+ zette Ozinga na 12,9 kilometer de klok stil op 23,18. Taekema’s clubgenoten Martin Swart (6e), Johannes de Groot (8e) en Bertijn Brijder (9e) van Wv. Snits behaalden mooie ereplaatsen.

Bij de dames een zege voor een WV Snits-lid Manon de Boer uit Leeuwarden. Larissa Drysdale deed het met een zesde plaats ook prima. Cor Visser met een negende stek en Martin de Vries op plaats twaalf waren de WV Snits-afgevaardigden bij de Amateurs

Al vroeg op de dag was het de beurt aan de Nieuwelingen en de Junioren, zij moesten een afstand van 12,9 kilometer zien te overbruggen. Nieuweling Hylke de Boer reed in zijn categorie naar de zevende plaats. Bij de Junioren bestond bijna de halve top-10 uit WV Snits’ers. Werner van der Meer uit Woudsend reed met 16,48 naar de tweede tijd, naast hem eindigden ook Jelte Krijnsen (4e), Philip Sijbrandi (6e) en Jelle Bokma (10e) bij de beste tien. Xander van Straten moest het doen met een vijftiende tijd. Hierna volgde de Sportklasse, waar onze vereniging werd vertegenwoordigd door Jan Durk Canrinus. Canrinus reed met 25,13 naar de twaalfde tijd in deze categorie.

Tot slot nog twee categorieën, de Beloften en de Elite. De tijdrit voor de Beloften leverde de derde WV Snits-zege van de avond op. Leeuwarder Aron de Jong reed een tijd van 21,45 en dat bleek ruimschoots genoeg om op het hoogste schavot van het podium plaats te mogen nemen.