Elfstedenestafette vanuit Woudsend voor zieke familieleden

WOUDSEND Vanuit Woudsend wordt van vrijdag op zaterdag een estafetteloop langs de Friese elf steden georganiseerd om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding.

De Woudsender familie Van der Pol is zoals vele andere families geconfronteerd met kanker.  ,,Als zoons, dochters, neven, nichten en aanhang willen wij graag iets doen om onze zieke familieleden een hart onder de riem te steken", laat mede initiatiefneemster Marrit Dooper weten.  Op 24 en 25 mei 2019 zullen zij met een enthousiaste groep familieleden de Elfstedentocht in estafette vorm hardlopen binnen 24 uur. De afstanden variëren tussen de 5, 10 en 21 kilometer. De trajecten worden individueel of in tweetallen volbracht.

De start en finish zijn in Woudsend. De hardlopers verwachten zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur door Sneek te komen. De familie heeft inmiddels 9300 euro opgehaald voor KWF kankerbestrijding. ,,Dit is natuurlijk geweldig, maar hoe meer hoe beter", aldus Marrit. 

Mocht u deze familie willen steunen dan kunt u doneren via deze link: https://acties.kwf.nl/fundraiser/jpol11850. Verder zijn de ontwikkelingen rond de estafette elfstentocht te volgen op de  https://www.facebook.com/Elfsteden-Estafette-2302084033345475/