Ziggo Fashion naar overkant Grootzand

SNEEK Het in 2010 van de grond getilde Ziggo Fashion in Sneek verhuist naar de andere kant van het water van het Grootzand. De modezaak vestigt zich in het voormalige winkelpand van Hofstede op nummer 18.

In het huidige pand dat vanwege de in oude luister herstelde pui twee jaar terug de Kleine Bouwprijs van Sneek kreeg, blijft een klein deel van de damescollectie achter met straks meer ruimte voor de herenmodeafdeling Ziggo Lifestyle.

Grootzand 18, pal naast de DEVO, biedt meer ruimte voor Ziggo Fashion. ,,Onze beide panden aan de andere kant waren al snel te klein, mede dankzij de populariteit van het merk Ilse Jacobsen”, aldus eigenaresse Marieke Agricola.

Vriend Tjallling Brandsma runde met succes het meer op heren gerichte Ziggo Lifestyle dat aan het Grootzand 21 ook snel uit zijn jasje knapte. Niet in het laatst dankzij de in Sneek geïntroduceerde collectie van “A Fish Named Fred”.

Het ondernemerspaar keek om zich heen op de geliefde gracht en deed een geslaagde poging het ruime, leegstaande pand met houten voorpui, waarin voorheen de brillenmodezaak van Hofsteds, te gaan huren.

,,Wij verkopen duurzame producten, werken met biologisch katoen en de lifestyle collectie van Earthware. Ontstaan uit liefde voor authentieke en natuurlijke producten”, aldus Agricola die het eerste verkooppunt van dit merk wordt in Nederland. Uiteaard verhuist de Ilse Jacobsen shop in shop mee naar de overkant.

In het pand Grootzand 18 komen ook weer elementen van vroeger terug uit de voormalige brillenzaak van de familie Hofstede. Zo zijn de authentieke toonbanken van weleer hersteld en herplaatst. Ook komt er een fotocollage te hangen over de historie van het pand en over het Grootzand.

Grootzand 18 gaat op 31 mei om 10.00 open met een Openings 3-daagse met heel veel akties en een hapje en een drankje.