Lekker Sneek zomereditie op koopzondag 2 juni

SNEEK De eerstvolgende Lekker Sneek zomereditie is op koopzondag 2 juni in Sneek.

De Marktstraat en de Wijde Noorderhorne worden omgetoverd tot kleine pop-up restaurants. Een twintigtal lokale horeca-ondernemers nodigen iedereen uit om heerlijke gerechtjes te komen proeven tussen 12.00 en 18.00 uur.

Een uitstekende gelegenheid om een middagje shoppen te combineren met het beste op culinair gebied in Sneek. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen. Ook is er weer straattheater en muziek. Op deze koopzondag zijn de winkels geopend van 12.00 tot en met 17.00 uur.

Straattheateract Q-Trix vertoont close-up magie voor het wandelend publiek of aan tafel op de vierkante centimeter. Hij houdt van magie, variété, vuur én zijn publiek. Naast zijn goocheltrucs doet hij zeer verrassende vuurtrucs. Zo vliegen plotseling zijn handschoenen in brand, komt er vuur uit een boek wat hij openslaat, of ontbrandt spontaan een theedoek. Trouwens: plotseling even vuurspuwen kan zo maar gebeuren.

De Literaire Snackbar is een mobiele automatiek waaruit grappige gedichten over snacks en snacken zijn te trekken. De snackbarhouder biedt de mensen al wandelend een literaire snack aan. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een frikandellenlied, een romantisch kroketje of frites mét. De snackbarhouder kan het gedicht meteen groots en theatraal voordragen maar het kan ook ingepakt en wel worden meegenomen.

Elk jaar gaat 10 procent van de omzet van Lekker Sneek naar een goed doel. Dit jaar is het goede doel Scouting Sneek.