Waterpoort ruim langs Hoogkerk

HOOGKERK Korfbal eersteklasser De Waterpoort uit Sneek had het afgelopen weekend weinig moeite met het op de zesde plaats staande Hoogkerk. De veel scorende Snekers wonen het uitduel met 18-28.

De equipe van hoofdcoach Nico Kraan was na vele weken van blessureleed weer compleet. Kraan kon beschikken over al zijn basisspelers en dat was te merken. Binnen enkele minuten toonde De Waterpoort zich al de bovenliggende partij en wist middels indrukwekkend krachtsvertoon de stand direct op vier verschil te schieten. Coach Jeha Mulder van Hoogkerk was genoodzaakt snel een time-out in te lassen. Na de korte onderbreking deed de thuisploeg wat terug en wist de achterstand terug te brengen tot 4-7. 

Maar de bezoekers bleven onder leiding van aanvoerder Frank Bruin heer en meester in het eerste bedrijf. Omdat er toch nogal wat kansen werden gemist bleef de thuisploeg in de wedstrijd. Kraan zag zijn ploeg de kleedkamers opzoeken met een 7-11 voorsprong.

Na de thee was het wederom De Waterpoort dat de korf makkelijk wist te vinden en het verdedigd onder controle had. Nick Huitema maakte voor de Snekers gretig gebruik van de kwakkelende verdediging van Hoogkerk en wist veelvuldig te scoren, 12-20. Met nog een goed kwartier te spelen wist De Waterpoort dat zij de twee punten mee naar Sneek zouden nemen, maar het bleef zaak om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Ook via de dames bleek De Waterpoort makkelijk te kunnen scoren, Lisa Westerhof schoot haar ploeg naar een ruime 14-24 voorsprong. Hoogkerk bleef desalniettemin opportunistisch aanvalsspel vertonen en wist nog tot 18 goals te komen. Het slotakkoord bleek voor Frank Bruin die van afstand voor zijn achttal en de 18-28 eindstand tekende.

Zaterda neemt De Waterpoort het op tegen Quick’21 dat de een zesde plaats deelt met Hoogkerk. Na de overwinning van afgelopen weekend staan de Snekers op een gedeelde derde plek.