Gidsen en schippers in nieuw jasje gestoken

IJLST Alle gidsen en schippers van de stadswandelingen en -rondvaarten in IJlst lopen er sinds kort gelikt bij. Ze zijn door de jubilerende Stadsherberg in een nieuw jasje gestoken.

Deze maand is het 25 jaar geleden dat de familie Schreur Stadsherberg ‘Het Wapen van IJlst’ heeft overgenomen. Door de aankoop van twee naast gelegen panden is het bedrijf in de afgelopen jaren fors uitgebreid met een extra zaal, een restaurant en een aantal hotelkamers, waardoor de Stadsherberg is uitgegroeid tot een populair café, restaurant met logementen.

Ook is het dit jaar 25 jaar geleden dat de IJlster stadswandeling in het leven is geroepen, 10 jaar geleden uitgebreid met vaartochten. Oorspronkelijk werden wandelingen en vaartochten georganiseerd onder de vlag van de VVV Zuidwest Friesland, maar sinds deze per 1 januari is opgegaan in de VVV Waterland van Friesland vallen stadswandeling en vaartochten onder de recent opgerichte Stichting Beleef IJlst.

Beide jubilea zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Afgelopen zaterdag organiseerden de Stichting Beleef IJlst en de Stadsherberg gezamenlijk gratis stadswandelingen en vaartochten door IJlst. Deelnemers kregen gratis een lekkernij bij een kopje koffie en kregen een leuk presentje aangeboden als herinnering aan deze jubilea. De hele dag was het gezellig druk met wandelaars en varensgasten.

De door de familie Schreur, 25 jaar geleden één van de initiatiefnemers van de stadswandeling, aangeboden jassen zijn voorzien van een opdruk van de Stadsherberg aan de voorzijde en aan de achterzijde het logo van Beleef IJlst met de tekst ‘stedskuier’, een geste, die door gidsen en schippers bijzonder op prijs werd gesteld.