Concert Melodia met verhalenverteller Mindert Wijnstra

WIJCKEL - Melodia Wijckel onder leiding van Jeanette Valkema geeft zondagmiddag 26 mei om 15.00 uur een openlucht High Tea-concert op de Bargebek in Wijckel. Bijzondere gast is verhalenverteller Mindert Wijnstra uit Warns en ook het jeugdorkest Muzykmaten participeert in het concert.

De muzikanten en de verteller verbinden de oude mythen en sagen uit de omgeving, zo kondigt Melodia het concert aan. Op het programma staat onder andere Grounds van de Friese componiste Jacob de Haan. Wat brengt ons deze grond, wat boeit ons in de omgeving waarin we wonen, aan gewassen voor mens en dier, wat voor verhalen hebben zich afgespeeld in de omgeving van Gaasterland.

Het concert in het weiland tegenover het oude café de Bargebeck aan de Jachtlustweg 16 Wijckel is voor jong en oud. Bij een High Tea hoort natuurlijk een heerlijk kopje thee en kleine hapjes, daarvoor wordt ook gezorgd door de Melodianen. Het is wel wenselijk dat bezoekers een kleedje of stoeltje meenemen. De toegang is gratis, wel wordt na afloop een donatie gevraagd voor de onkosten. Bij slecht weer wordt dit concert verplaatst naar dorpshuis Irene in Wijckel.