Ruim 20 koopwoningen Waterfront/It Eilân in Heeg

HEEG - Op het terrein van het voormalige watersportbedrijf Foekema in Heeg worden binnenkort 22 koopwoningen gebouwd.

Bouwbedrijf Kuin uit Bovenkarspel is ver gevorderd met de ontwikkeling van Waterfront in Heeg – een uitvloeisel van het Friese Merenproject. Het bedrijf heeft in samenwerking met Makelaardij Hoekstra op de gronden van oude watersportbedrijf aan It Eilân in Heeg een plan ontworpen voor de bouw van 22 koopwoningen.

Het betreft 13 rijwoningen,4 twee-onder-één-kap- en 5 vrijstaande woningen in het midden- en duurdere segment. Van de 22 woningen liggen 12 aan open vaarwater. Het plan voorziet ook in de realisatie van ligplaatsen.

De transformatie van een vervallen jachthaven tot een nieuw woongebied, dat aansluit op de oude dorpskern van Heeg, betekent een kwaliteitsimpuls voor het watersportdorp, zo meldt de gemeente Súdwest-Fryslân.

Kuin en Súdwest-Fryslân zijn nu toe aan de verkoop en overdracht van de grond en binnenhaven. Beide partijen tekenen daarvoor vrijdag een overeenkomst. Met het tekenen van de overeenkomst verplicht de gemeente zicht tot het bouw- en woonrijp maken van de grond.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het tekenen van de overeenkomst, door directeur Jan Kuin van Kuin BV en wethouder Maarten Offinga van Súdwest-Fryslân.