Sneker Bogerman wint eerste Young Solar Challenge

HARLINGEN - De eerste wedstrijd van de Young Solar Challenge in Harlingen is dit weekend een prooi geworden voor het team CSG Bogerman 2 uit Sneek. Aan deze eerste wedstrijd namen 28 teams deel.

Het eerste onderdeel was een Time Trial van drie ronden van 5 kilometer. De start begon op het land met één kilometer hardlopen in twee groepen. De startsignalen werden gegeven door wethouders Hein Kuiken en Harry Boon van gemeente Harlingen. Het Ichthus Lyceum uit Driehuis zette dit onderdeel op zijn naam.

Tussen de races door konden de zonneboten in het zonnetje hun accu’s weer wat bijladen om vervolgens te kunnen starten in de sprint. Twee aan twee raceten de boten door het water. Dit leverde twee winnaars op met een gedeelde eerste tijd. Met een snelheid van 18,7 kilometer per uur legden het Emelwerda College I uit Emmeloord en CSG Bogerman II uit Sneek het parcours het snelst af.

Nadat alle punten waren opgeteld kwam het team van Bogerman in Harlingen als winnaar uit de bus. Daarmee gaan de Snekers aan de leiding in de competitie.

Alle teams zullen de komende weken nog werken aan het verbeteren van hun boot. Op 1 juni komen ze weer in actie tijdens de Reuzedei in Akkrum. Hier wordt de tweede wedstrijd van het seizoen gevaren georganiseerd door het NK ZonnebootRace.

Overall uitslagen:

1. CSG Bogerman II

2. Helen Parkhurst

3. Ichtus Lyceum

Sprint uitslagen:

1. Emelwerda College I

2. CSG Bogerman II

3. Stellingwerf College

Endurance uitslagen:

1. Ichtus Lyceum

2. Helen Parkhurst

3. RSG Simon Vestdijk