Staf en selectie Dames 1 VC Sneek bijna compleet

SNEEK - Na seizoen 2018-2019, waarin de dames van VC Sneek tweede zijn geworden in de Eredivisie, is het team voor het nieuwe seizoen bijna compleet. De technische staf van dit seizoen gaat door met het realiseren van hun ambities. Paul Oosterhof (hoofdtrainer/coach), Henriëtte ter Steege (assistent trainer/coach) en Jurjen de Jong (assistent trainer/coach) hebben in het nieuwe seizoen wederom de leiding over het eerste damesteam.

Dorien Dijkstra, Laura Hamming, Chanel Baas, Janieke Popma en Hester Jasper stoppen bij VC Sneek. Daarnaast zal Sietske Osinga het volgende seizoen uitkomen voor het tweede damesteam van Sneek. Hester Jasper vertrekt naar VfB Suhl. Eerder speelde daar ook haar zus Marrit Jasper.

VC Sneek investeert al jaren in het opleiden van talenten. Dit beleid vormt de basis voor volleybal op het hoogste niveau in Nederland. Geldou de Boer wordt vanuit dames 2 toegevoegd aan de selectie van dames 1. Zij neemt de libero positie over van Janieke Popma. Daarnaast keert Monique Volkers terug in de eerste selectie. Zij maakte al eerder deel uit van het team dat onder andere het nationale kampioenschap heeft behaald. Monique is ook opgeleid binnen de vereniging. Roos van Wijnen, Nienke Tromp, Anlène van der Meer, Britt Schreurs, Lieze Braaksma en Jasmijn Akse spelen ook volgend jaar weer op het hoogste niveau voor VC Sneek.

Voor de overige posities vinden momenteel nog selecties plaats. Hierbij oriënteert VC Sneek zich breed, zowel binnen als buiten de club.