Weg Offingawier in structuurvisie Potten

OFFINGAWIER - De raad van Súdwest-Fryslân heeft gisteravond een motie aangenomen van D66 waarin het college wordt gevraagd de verkeerssituatie in Offingawier mee te nemen in de komende structuurvisie voor recreatieterrein de Pottten.

De inwoners van Offingawier klagen al jaren steen en been over de voortdurend toenemende verkeersoverlast. Op de versmalde weg geldt een maximum snelheid van 30 kilometer maar de drukte, onveiligheid en geluidsoverlast zijn niet afgenomen. Sterker nog: het aantal verkeersbewegingen in 2016 nog 4000 voertuigen, is inmiddels verdubbeld.

Mirjam Bakker van D66 bracht de drukte gisteravond opnieuw onder de aandacht. Het wordt steeds drukker op de doorgaande smalle weg in het dorp onder andere dankzij de kabelskibaan en tijdens zeilevenementen van de KWS. Als het Pottengebied opgewaardeerd wordt en mogelijk nog meer bezoekers gaat trekken ziet Offingawier het zwerk drijven.

Offingawier heeft het gevoel dat dit probleem niet erkend wordt en dat de gemeente zich onvoldoende verantwoordelijk voelt, zei Bakker. Haar een motie werd met een meerderheid aangenomen.

Daarin wordt het college gevraagd om de integrale aanpak van De Potten uit te breiden met een infrastructuurvisie waarbij de verkeerssituatie in en rondom Offingawier wordt meegenomen. Een aantal scenario’s moet samen met de inwoners worden uitgewerkt en worden voorgelegd aan de raad.